Wat moet ik regelen vakantie Malta?

Wat moet ik regelen vakantie Malta?

Wil jij op vakantie naar Malta en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Malta.

Wat is het reisadvies in Malta?

De Republiek Malta bevindt zich in de Middellandse zee. Malta bestaat uit verschillende eilanden die een ultiem vakantie gevoel uitstralen. Malta is een van de landen die in de afgelopen periode een geel reisadvies kreeg vanuit de Nederlandse overheid. De ontwikkelingen op Malta zagen er zo goed uit, dat Malta het eerste Europese land is dat een groen reisadvies heeft gekregen. Dit wil zeggen dat het volledig veilig is om te reizen naar Malta. Malta zal deze zomer dan ook veel bezoekers trekken door het groene reisadvies. Naast het groene reisadvies, is Malta een bijzonder land om te bezoeken vanwege de unieke cultuur op het eiland.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Ondanks dat Malta een groen reisadvies heeft, zijn er nog wel een aantal zaken die je voor vertrek moet regelen. Een groen reisadvies is vooral erg fijn als reiziger. De kans dat jij een besmetting zal oplopen op Malta is relatief laag. Daardoor hoef jij je op vakantie geen zorgen te maken. Wel moet jij voor vertrek nog een PCR-test afnemen. Zodra deze negatief is, mag jij naar Malta reizen. De PCR-test moet afgenomen zijn bij een officiële testlocatie en 72 uur voor aankomst. Door het groene reisadvies, hoef jij op de terugweg geen PCR-test af te nemen en ook niet in een 10-daagse quarantaine.

Gezondheidsverklaring RIVM & Gezondheidsverklaring Malta

Hou er wel rekening mee dat wanneer je gaat vliegen, er nog extra papieren ingevuld moeten worden. Voordat jij het vliegtuig instapt moet je namelijk een gezondheidsverklaring invullen vanuit het RIVM. Dit formulier moet jij maximaal 24 uur voor vertrek invullen. Daarnaast is er nog een formulier die jij moet invullen voordat je Malta mag bezoeken, namelijk het Public Health Travel Declaration Form en het Passenger Locator Form. Vergeet deze twee formulieren niet in te vullen want anders kan jij niet worden toegelaten. Heb jij deze zaken netjes geregeld? Dan kan jij ultiem genieten van een vakantie op Malta.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn getroffen in Malta?

De meeste landen in de wereld hebben momenteel verschillende maatregelen getroffen. Ook in Malta zijn nog maatregelen om de situatie onder controle te houden. Iedereen ouder dan drie jaar moet verplicht een mondkapje op in openbare ruimtes. Er is momenteel geen avondklok in Malta, maar je moet wel minimaal twee meter afstand van elkaar houden. De stranden zijn geopend voor bezoekers, maar er zijn nog wel een aantal beperkingen voor restaurant en winkels. Bij restaurants mag je alleen afhalen en de niet-essentiële winkels zijn open, maar wel aangepast. Op de luchthavens kan je wel worden gecontroleerd op symptomen dus hou hier rekening mee. Na het lezen van dit artikel, weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Malta.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.