Wat moet ik regelen vakantie Oostenrijk?

Wat moet ik regelen vakantie Oostenrijk?

Wil jij op vakantie naar Oostenrijk en weten wat je precies moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Oostenrijk.

Wat is het reisadvies in Oostenrijk

Oostenrijk is voornamelijk een bekende vakantiebestemming in de winter. Maar ook in de zomer is Oostenrijk een populaire bestemming om te bezoeken. Zo kan je heerlijk genieten van de natuur in Oostenrijk en wandelen door de bergen. Momenteel heeft Oostenrijk een geel reisadvies gekregen vanuit de Nederlandse overheid. Dit wil zeggen dat er maatregelen zijn getroffen om de veiligheid in het land te beschermen, maar het wel veilig genoeg is om te reizen. Welke maatregelen zij er eigenlijk precies getroffen? Over deze maatregelen lees je verder meer aan het einde van het artikel.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Een belangrijk onderdeel om in Oostenrijk te mogen reizen, is de PCR-test die vooraf afgenomen moet worden. Deze PCR-test moet afgenomen zijn bij een officiële testlocatie en maximaal 72 uur voor vertrek moet jij negatief zijn getest. Je kan er ook voor kiezen om antistoffen te laten testen en dit kan 48 uur voor vertrek. Je hoeft geen test af te nemen op het moment dat je al een eerste prik hebt gehad of al volledig bent gevaccineerd. In het geval dat het jouw eerste prik is, moet deze 22 dagen voor vertrek zijn geplaatst en niet ouder dan 3 maanden. Als je de tweede vaccinatie hebt gehad, is deze in totaal 9 maanden geldig.

Gezondheidsverklaring RIVM & Pre Travel Clearance Oostenrijk

Voordat je het vliegtuig instapt, zijn er nog enkele zaken die jij moet regelen. Het eerste document is een Nederlands document, namelijk de gezondheidsverklaring vanuit het RIVM. Deze moet je 24 uur voor vertrek hebben ingevuld. Daarnaast is er ook nog een ander document wat je moet invullen, namelijk het Pre Travel Clearance Oostenrijk. Dit formulier moet 72 uur voor aankomst ingevuld zijn. Heb je beide formulieren netjes geregeld? Dan ben je van harte welkom om te reizen binnen Oostenrijk zonder enig probleem. Vergeet niet dat vanaf 1 juli een nieuw soort regeling is binnen de EU-landen waardoor het reizen een stuk makkelijker wordt.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen zijn er getroffen in Oostenrijk?

Zoals ieder ander land, heeft Oostenrijk ook verschillende maatregelen getroffen om de situatie onder controle te houden. In Oostenrijk zelf moet iedereen die ouder van 14 jaar is verplicht een FFP2 mondkapje dragen in openbare ruimtes. Het is niet mogelijk om een ander soort mondkapjes te dragen. Er is geen avondklok in Oostenrijk en je moet minimaal twee meter afstand houden. Restaurants zijn geopend tot 00:00 en je kan maximaal met 8 personen binnen eten en met 16 personen buiten. Gasten moeten vooraf aantonen dat zij het virus niet dragen. In Oostenrijk zijn de niet-essentiële winkels niet open. De supermarkten en levensmiddelenwinkels wel. Na het lezen van dit artikel, weet je precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Oostenrijk.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.