Wat moet ik regelen vakantie Turkije?

Wat moet ik regelen vakantie Turkije?

Wil jij op vakantie naar Turkije en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Turkije.

Welk reisadvies heeft Turkije?

Turkije is voor Nederlanders altijd een populair vakantiebestemming geweest. Ook in tijden van Corona kiezen vele mensen ervoor om te reizen naar Turkije. Deze vakantiebestemming is erg populair vanwege de vele vakantie resorts die het land aanbiedt. Een vakantie met het hele gezin kan erg leuk door het brede aanbod op deze resorts. Turkije heeft momenteel een oranje reisadvies vanuit de overheid. Dit wil zeggen dat de situatie in het land niet onder controle is waardoor er afgeraden wordt om te reizen. Ondanks dat, mag jij wel op vakantie naar Turkije en vallen deze reizen ook gewoon te boeken.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Een belangrijk onderdeel voor het reizen in deze periode, is het afnemen van een PCR-test. Wil jij vliegen naar Turkije? Dan moet jij 72 uur voor vertrek negatief zijn getest op het Coronavirus. Deze test moet jij afnemen bij een officiële PCR-testlocatie. In de maanden juli en augustus wordt het gratis om een PCR-test af te nemen. Als je gevaccineerd bent, kan je een vrijstelling krijgen van het testen. Je moet aantonen via een bewijs dat je bent gevaccineerd waardoor je niet meer hoeft te testen. Helaas is er momenteel geen vrijstelling door middel van antistoffen. Als jij dus niet bent gevaccineerd, moet je verplicht een PCR-test afnemen.

PCR-test op de terugweg

Na het genieten van een heerlijke periode in Turkije, is het weer tijd om terug te reizen naar Nederland. Ook dan moet jij verschillende zaken regelen. Het is namelijk verplicht om, zoals op de heenweg, ook op de terugweg een PCR-test af te nemen. Je moet negatief zijn getest, 72 uur voor aankomst moet de test zijn afgenomen en bij een officiële PCR-testlocatie. Zodra je in Nederland bent aangekomen met je verplicht in een 10-daagse quarantaine tenzij jij je op de vijfde dag laat testen. Als de test negatief is mag jij uit quarantaine en anders blijf je de overige dagen nog wachten.

Gezondheidsverklaring RIVM en gezondheidsverklaring Turkije

Voordat jij kan genieten van een vakantie in Turkije, moet je nog de benodigde papieren invullen. Allereerst moet je vanuit de Nederlandse overheid een gezondheidsverklaring invullen. Deze moet je 24 uur voor vertrek invullen en aanleveren bij het RIVM. Ook voor de Turkse overheid moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier, genaamd Passenger Locator, dient voor aankomst ingevuld te worden om mogelijke problemen te voorkomen. Heb je deze twee zaken geregeld? Dan kan deelnemen aan de vlucht de vakantie in Turkije echt beginnen. Voor de terugweg hoef je geen documenten meer te regelen.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Welke maatregelen heeft Turkije?

Net als ieder ander land, heeft ook Turkije maatregelen getroffen om de situatie te verbeteren in het land. Zoals eerder vernoemd, heeft Turkije een oranje reisadvies waardoor er verschillende maatregelen zijn. Na 1 juli wordt de avondklok afgeschaft en momenteel zijn reizigers vrijgesteld van de avondklok in Turkije. Op zondagen is er een algehele lockdown, maar ook hiervan zijn toeristen vrijgesteld. Het dragen van een mondkapje is verplicht en er moet minimaal twee meter afstand worden gehouden. Alle winkels zijn open, maar stranden alleen voor hotelgasten. Restaurants en cafés hebben verschillende beperkingen. Dit geldt ook voor het bezoeken van musea en theaters. Nu weet jij precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Turkije.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.