Wat moet je regelen voor een vakantie naar Curaçao?

wat moet je regelen curacao

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Curaçao en wil je weten wat je moet regelen voor een vakantie naar Curaçao? In dit artikel vertellen wij de drie belangrijkste zaken die je moet weten voordat je op vakantie gaat naar Curaçao. Wil je weten wat je precies moet regelen voor een vakantie naar Curaçao? Lees het artikel dan snel verder.

Wat je moet regelen voor een vakantie naar Curaçao: De PRC-test

Er zijn een aantal belangrijke zaken die je moet regelen voordat je op vakantie gaat naar Curaçao. Een onderdeel hiervan is het afnemen van een PCR-test. Dit geldt niet alleen voor het reizen naar Curaçao, maar voor elk land waar je naartoe wilt reizen. De PRC-test moet maximaal 72 uur oud zijn en aantonen dat jij negatief getest bent op het Coronavirus. Is de test ouder dan 72 uur of komen de resultaten te laat binnen, dan kan jij helaas niet mee in het vliegtuig. De Coronatest mag geen sneltest zijn dus zorg ervoor dat deze is afgenomen bij een officieel Coronatest locatie. Zo weet jij zeker dat je kan deelnemen aan de vlucht.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat je moet regelen voor een vakantie naar Curaçao: Het PLC-formulier

De PCR-test is niet het enige onderdeel wat je moet regelen voor een reis naar Curaçao. Het volgende onderdeel wat je moet regelen is het PLC-formulier, oftewel de Passenger Locator Card. Wat is eigenlijk een PLC-formulier? Het PLC-formulier is een formulier waar je verschillende zaken moet invullen waaronder waar je precies verblijft en naar welke locatie je gaat reizen binnen Curaçao. Ook vertel je of je de afgelopen 14 dagen in andere gebieden bent geweest, of je Corona-symptomen hebt (gehad), welke zorgverzekering je hebt en wie de contactpersoon is bij nood. Als er sprake zou zijn van een Corona-uitbraak in een gebied, kan de overheid van Curaçao makkelijker opsporen waar het precies is gestart. Het PLC-formulier moet 48 uur voor de reis zijn ingevuld en aangeleverd.

Digitale immigratiekaart (ED kaart)

Als laatst is er nog een belangrijk onderdeel wat je moet regelen, namelijk de ED kaart (Digitale immigratiekaart). Iedereen die reist naar Curaçao moet deze verplicht invullen. Dit moet je voor de reis invullen en kunnen laten zien op het vliegveld als daar naar gevraagd wordt. Ook als reiziger is dit formulier belangrijk om in te vullen. Verblijf je maximaal 90 dagen in Curaçao? Dan word je beschouwd als bezoeker. Het formulier kan je ook in vullen op het vliegveld van de heenreis. Je hoeft dit dus niet enkele dagen voor de reis al te regelen, maar het is wel belangrijk dat dit geregeld is voordat jij aankomt op Curaçao.

Lees je goed in over de maatregelen van het gebied

De negatieve PCR-test, de PLC-formulier en ED kaart zijn de drie belangrijke zaken die je moet regelen voor vertrek. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij goed leest welke maatregelen van pas zijn in Curaçao als jij wilt bezoeken. De maatregelen kunnen namelijk verschillen met de maatregelen die zijn getroffen in Nederland. Je wilt tijdens de reis niet voor verrassingen komen te staan dus daarvoor is het belangrijk dat jij je goed inleest voordat je op reis gaat. Dit zijn alle belangrijke zaken die je moet regelen voordat je op reis gaat naar Curaçao. Besluit je toch om ergens anders te gaan reizen? Lees dan ons artikel over de algemene zaken die je moet regelen tijdens de reis.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.