Wat voor reizen kan ik boeken in de winter?

reizen in de winter

De temperaturen in het land zijn de afgelopen weken flink gedaald. Dit kan het goede moment zijn om een reis te boeken naar een warm land. Of geniet jij juist van de kou? Dan kan je ervoor kiezen om een reis te boeken naar een koud land. In dit artikel vertellen wij over het reizen in de winter, welke reizen je kan boeken en met welke maatregelen jij rekening moet houden. Lees hier meer.

Is het mogelijk om te reizen in de winter?

Een goede vraag om het artikel mee te beginnen is: Is het mogelijk om te reizen in de winter? Ondanks dat de pandemie een hoop niet mogelijk maakt, is het wel mogelijk om te reizen naar het buitenland. De verschillende reisadviezen laten jou zien of er een bedreigende situatie aanwezig is, maar ze maken het niet verboden om te reizen. Dit zorgt ervoor dat jij dus gewoon nog een reis kan boeken in de winter. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden als het aankomt op reizen in de winter. Je kan namelijk een reis boeken naar een warm land maar ook naar een koud land.

Reizen naar een warm land: Dubai

Een gebied wat populair is onder vele artiesten is Dubai. Dubai is één van de zeven Arabische Emiraten wat zich bevindt in het Midden-Oosten. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via groepsreizen voor een redelijk budget te reizen naar Dubai en te genieten van het luxe gebied. Het klimaat in Dubai is goed waardoor het altijd lekker weer is in Dubai en je op de stranden kan genieten van dit lekkere weer. Dubai staat voornamelijk bekend om de architectuur en de hoogbouw van het gebied, zoals de Burj Khalifa. Ook valt er in Dubai te eten van verschillende soorten keukens waardoor er voor iedereen brede keus is. Daarvoor is Dubai een goed gebied om de winter van te ontsnappen en te genieten van het heerlijke weer.

Reizen naar een warm land: Singapore

Een ander gebied met een warm klimaat is Singapore. Singapore heeft een lange periode een reisverbod ingesteld waardoor het niet mogelijk was om te reizen naar dit gebied. Dit inreisverbod is komen te vervallen waardoor het weer mogelijk is voor reizigers naar dit gebied af te reizen. Singapore is gelegen in het Zuidoosten van Azië. Vanwege de welvaartsgroei in het gebied, heeft Singapore momenteel de grootste haven van de wereld. Ook is het land erg gesteld op de schoonheid en veiligheid. Wanneer iemand zich daar niet aanhoudt, worden er forse boetes uitgedeeld. Verschillende bezienswaardigheden die je moet zien zijn Singapore River, Chinatown en Hawker Centers. De Aziatische keuken is een zeergeliefde en ook in Singapore kan je daarvan genieten.

Reizen naar een koud land: IJsland

Hou jij toevallig wel van het koude weer en de winter? Dan hebben wij voor jou een locatie gekozen waar jij erg kan genieten van de kou. IJsland is namelijk een prachtig Europees eiland waar vele mensen jaarlijks kiezen om van deze kou te genieten. IJsland staat voornamelijk bekend om de bijzondere gebieden. Het Noorderlicht is in de avonden vaak te zien in IJsland en ook daarom kiezen toeristen vaak voor deze besmetting. In de zomer wanneer de temperaturen hoger zijn, kan je genieten van prachtige wandelroutes door de gebieden in IJsland. IJsland is dus zeker een aanrader om te genieten van de kou en het prachtige gebied.

Maatregelen tijdens het reizen in de winter

Het reizen naar de verschillende gebieden gaat alleen niet zonder maatregelen. Voordat de reis start, moet jij een Coronatest afnemen. Jij mag reizen op het moment dat de test negatief is. Op de luchthaven en in het toestel ben jij verplicht om een mondkapje te dragen. Reis jij naar een gebied met een oranje reisadvies? Dan ben jij verplicht om na de reis tien dagen in quarantaine te gaan. In de landen zelf zijn er ook verschillende maatregelen getroffen. Lees je daarvoor vooraf goed in om te zien om welke maatregelen dit gaan. Zo kan jij genieten tijdens een leuke vakantie en zorg je dat je uiteindelijk veilig terugreist naar Nederland. Is het reisadvies ineens veranderd terwijl jij op vakantie bent? Lees in het volgende artikel wat jij moet doen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg je tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering die niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.