Welke luchtvaartmaatschappijen hebben de meeste vertragingen?

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben de meeste vertragingen?

Op Schiphol spelen momenteel nog problemen rondom vertragingen en annuleringen. Vele luchtvaartmaatschappijen zijn genoodzaakt om vluchten te annuleren of te laten vertragen. Welke luchtvaartmaatschappijen hebben de meeste vertragingen en welke heeft voorbereidingen getroffen? Lees het in de blog

Vertragingen op Schiphol

In de afgelopen maanden is de berichtgeving rondom Schiphol niet veranderd. Sinds dit jaar april is er sprake van grote problemen op Schiphol. Door o.a. personeelstekorten kunnen processen op de grootste luchthaven van Nederland niet meer soepel verlopen. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een lange vertraging tot zelfs een annulering. Tot heden is dit probleem nog steeds niet verholpen en voornamelijk bij de afhandeling van bagage ligt het grootste probleem. Sommige reizigers komen wel uren van tevoren op de luchthaven om ervoor te zorgen dat de vlucht wordt gehaald, maar dit kan juist zorgen voor langere wachttijden.

Welke maatschappijen hebben vele vertragingen?

Bij vele maatschappijen spelen momenteel problemen en vertragingen. Een maatschappij die te maken heeft met vele vertragingen is de KLM, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. Naast dat vluchten te maken hebben met vertragingen, schrapt de luchtvaartmaatschappij volledige vluchten. Dit kan oplopen tot 10 tot 20 vluchten per dag. Ook worden lege plekken in overige vluchten niet meer verkocht. Deze lege plekken zijn bedoeld voor omboekingen van de geannuleerde vluchten. Door het personeelstekort kan de luchtvaartmaatschappij het volume niet aan en genoodzaakt deze stappen te ondernemen. Een maatschappij die ook te maken heeft met vertragingen is Transavia, een andere Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Deze maatschappij heeft maatregelen getroffen

Ondanks dat vele maatschappijen te maken heeft met deze ontwikkelingen, zijn er ook maatschappijen die zich wel hebben voorbereid op de drukte en daarmee vertragingen kunnen voorkomen of verkorten. De maatschappij die voorbereiden heeft getroffen is TUI. Vele luchtvaartmaatschappijen dus zijn gedwongen om vluchten te annuleren, maar TUI gaat deze zomer geen vluchten annuleringen voor reizigers via Schiphol. Als er sprake is van een verandering zal TUI er alles aan doen om te zorgen voor een passende oplossing. De luchtvaartmaatschappij roept reizigers dan ook op geen vluchten te annuleren of wijzigen en te wachten op berichtgeving vanuit TUI. Deze luchtmaatschappij streeft in ieder geval om het logistieke proces zo strak mogelijk als schema te laten verlopen.

Wat kan jij als reiziger als voorbereidingen treffen?

De vakantie laten starten met een hoop onzekerheid is voor geen enkele reiziger een leuk begin. Als reiziger kan jij jezelf dan ook afvragen of er mogelijke voorbereidingen zijn die je kunt treffen. Schiphol zelf heeft opgeroepen om niet uren van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Wees in ieder geval aanwezig op de maximale tijd van aanwezigheid. Je kan er ook voor kiezen om te reizen via een andere luchthaven. Denk bijvoorbeeld aan Eindhoven of Rotterdam. Wel kan er sprake zijn dat vluchten duurder worden, maar je bent in ieder geval iets zekerder van de reis.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.