Welke voorbereidingen kan ik treffen voor mijn reis via Schiphol?

Ga jij binnenkort op reis en start jouw reis op Schiphol? Dan is het goed om je alvast voor te bereiden voor vertrek. In deze blog bespreken verschillende mogelijkheden hoe jij je als reizigers het beste kan voorbereiden om een reis via Schiphol. Wil je meer weten over het reizen via Schiphol en welke voorbereiden je kan treffen? Lees dan nu onze blog.

Situatie op Schiphol

Het reizen via Schiphol is in de afgelopen weken niet erg makkelijk geweest. Reizigers hebben voornamelijk rekening moeten houden met flinke wachttijden. In normale omstandigheden moeten reizigers drie uur van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven, maar door de huidige omstandigheden zijn sommige reizigers uren van tevoren aanwezig. Dit komt omdat er een personeelstekort is en daardoor niet alle processen snel kunnen verlopen. Niet alleen is dit vervelend voor de reizigers, maar ook voor het personeel zelf. Om de reis makkelijker te maken, kan jij een aantal voorbereidingen treffen. Hierdoor zal de reis toch als iets prettiger worden ervaren.

Voorbereidingen die je kan treffen

Aangezien de verwachte drukte niet zal afnemen in de aankomende weken is het goed om als reiziger een aantal voorbereidingen te treffen. Schiphol geeft zelf aan dat de verplichte tijd van aanwezigheid verschilt per vlucht en maatschappij. Neem voor precies advies contact op met de luchtvaartmaatschappij, maar zorg ervoor dat jij ruim van tevoren aanwezig bent. In sommige gevallen kan jij ook online inchecken en kan dit al schelen in de tijd. Echter is het verstandig om rekening te houden met drukte bij het afleveren van de bagage. Dus ook daarvoor moet jij ruim op tijd aanwezig is. Als laatst kan je een dag voor vertrek controleren wat de verwachte drukte zal zijn op de luchthaven. Hierdoor kan jij een precieze inschatting maken van welke tijd jij aanwezig kunt zijn op de luchthaven.

Start vanaf een andere luchthaven

Een reis staat voornamelijk in het teken van rust en genieten. Dit is vaak een periode waar de meeste reiziger dan ook met veel plezier naar uit kijken. Om de reis direct al te starten met een hoop stress en gedoe is dan ook erg vervelend. Een voorbereiding die je kunt treffen is een andere luchthaven te kiezen voor vertrek. In sommige gevallen is deze optie niet mogelijk, maar wanneer dit wel kan is dit ook een goede optie om over na te denken. Zo kan je bijvoorbeeld de reis laten starten vanaf Rotterdam of Eindhoven. Bij deze twee luchthavens is er namelijk wel minder sprake van drukte zoals in Amsterdam. Daardoor een perfect alternatief om met meer rust de reis te starten.

Voorbereiden op een mogelijk vertraging

Voordat de reis begint is het niet logisch om direct al na te denken over een mogelijke vertraging. Maar gezien een vertraging altijd kan voorkomen, en nu met de situatie rondom Schiphol, is het belangrijk om je goed voor te bereiden om een mogelijke vertraging. Onze blogpagina (link) staat vol met informatie over vertragingen, annuleringen en overboekingen. Om de diepte in te gaan rondom deze onderwerpen raden wij het aan om hier een kijkje te nemen. De belangrijkste informatie die je moet weten ter plekke voor vertrek is dat bij een vertraging van minimaal drie uur jij recht hebt om te claimen. Sta jij nu op Schiphol en is dit het geval? Laat jouw gegevens bij ons achter en start het claimproces.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.