Zakelijk claim indienen op een vertraging of annulering

Zakelijk claim indienen voor een compensatie voor jouw zakelijke vluchten bij vertraging, annulering en overboeking.

U

Claim Check

Wij checken de compensatie per vlucht.

Complete Afhandeling

Wij handelen alle claims af met de luchtvaartmaatschappij.

Win - Win

Na elk succesvolle claim verdien jij een commissie.
Bent u ZZP’er of bent u onderdeel van een coöperatie? Via Claim Rebels kan je makkelijk een claim indienen op een zakelijke vluchtvertraging of -annulering. Wij zorgen ervoor dat u de financiële compensatie ontvangt waar u recht op heeft en daarnaast bespaart u ook nog eens extra tijd. Wilt u meer informatie over het zakelijk claim proces? Lees onze pagina voor het indienen van een zakelijke claim op een vluchtvertraging of -annulering.

Zakelijke vluchten & compensatie

Een vertraging, annulering of overboeking vindt jaarlijks veel plaats in de luchtvaart. Als reiziger is het vervelend omdat u verlaat op de vakantiebestemming kan komen, maar als zakelijke reiziger zitten er grotere consequenties aan verbonden. Jaarlijks wordt er 81 miljoen keer gevlogen vanuit Nederland, waarvan 4,5 miljoen zakenreizen. In 2018 was er in totaal 19 miljoen minuten vertraging binnen Europa, de kans is groot dat u ook op zakelijk gebied kunt claimen. De vraag is wanneer is er sprake van een vluchtvertraging en hoe komt u in aanmerking voor een financiële compensatie? Op deze pagina vindt u meer informatie over het zakelijk claimproces en kunt u makkelijk een zakelijke claim indienen op een vluchtvertraging.

Direct zakelijk een claim indienen op een vertraging?

Wij vertellen je graag alles over onze werkwijze, de mogelijkheden en de vergoedingen. Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wanneer is er sprake van een zakelijke vertraging?

Een vluchtvertraging tijdens een zakelijke reis is erg vervelend. De reis is vaak strak gepland met afspraken en bezoeken in bepaald tijdschema. Minuten kunnen als uren voelen als er sprake is van een vluchtvertraging. Gelukkig mag u een claim indienen als er sprake is van een zakelijke vluchtvertraging. In de Verordening 261/2004 staat dat u na 180 minuten recht heeft op een financiële compensatie. Deze wet zorgt voor een geldelijke tegemoetkoming die een wachttijd van minstens drie uur enigszins kan verlichten. Ook heeft u na 120 minuten oftewel twee uur recht op een voucher voor eten en drinken. Is de vlucht in de avond vertraagd? Dan heeft u recht op een overnachting terwijl u wacht op de vlucht.

Is er een uitzondering om te claimen op een zakelijke vertraging?

Een vertraging op een vlucht kan door verschillende redenen komen. Om ervoor te zorgen dat luchtvaartmaatschappijen zich houden aan het vliegschema, is de Verordening 261/2004 opgesteld zodat vluchten niet bewust worden vertraagd. In sommige gevallen heeft de luchtvaartmaatschappij geen invloed op de vertraging. In dat geval kan er ook geen claim worden ingediend op een vluchtvertraging. De uitzondering om te claimen heeft te maken met buitengewone omstandigheden. Bij buitengewone omstandigheden moet u denken aan een noodlanding, noodweer, een medisch probleem of aan een terroristische bedreiging. In deze gevallen heeft de luchtvaartmaatschappij zelf geen invloed gehad op de vluchtvertraging waardoor het recht om te claimen komt te vervallen.

Hoe werkt het indienen van een zakelijke claim?

Een claim indienen op een vluchtvertraging gebeurt niet vanzelf. Nadat de vluchtvertraging heeft plaatsgevonden, dient er een claim ingediend te worden en contact worden gehouden met de luchtvaartmaatschappij. Dit hele proces kan veel tijd in beslag nemen. Wilt u graag tijd besparen of deze tijd ergens anders insteken? Dien dan de zakelijke claim in via Claim Rebels. U dient bij ons een claim in en wij gaan voor jou een de slag om de financiële compensaties in orde te maken. Afhankelijk van de vliegafstand, zijn er drie financiële compensaties die u kunt ontvangen.

Hoe zien de compensaties eruit bij een zakelijke vluchtvertraging?

Om een compensatie te ontvangen, is het belangrijk dat er met verschillende zaken rekening wordt gehouden. Zoals eerder vernoemd, moet de vlucht 180 minuten zijn vertraagd. Maar ook moet de vlucht zijn gestart op een van de luchthavens die lid zijn van de EU of de luchtvaartmaatschappij waarmee u heeft gevlogen is lid van de EU. Voldoet u aan al deze eisen? Dan mag u een claim indienen om een compensatie te ontvangen. In totaal zijn er drie financiële compensaties die u kunt ontvangen. De compensaties bestaan uit:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht tussen 1500 km en 3500 km
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Hoe zien de compensaties eruit bij een zakelijke vluchtannulering?

In het geval van een annulering is dit afhankelijk van wanneer u dit heeft doorgekregen. Bent u tussen 14 en 7 dagen voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en bent u met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 2 uur eerder vertrokken of 4 uur later aangekomen, dan heeft u recht op financiële compensatie. Bent u 7 dagen of minder voor vertrek geïnformeerd over de vluchtannulering en bent u met de nieuwe aangeboden vlucht meer dan 1 uur eerder vertrokken of meer dan 2 uur later aangekomen, dan heeft u recht op financiële compensatie. Als u meer dan 2 weken voor vertrek geïnformeerd, dan heeft u geen recht op financiële compensatie.

Wilt u via Claim Rebels een zakelijke claim indienen?

Wilt u meer weten over het zakelijke claim proces? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze, de mogelijkheden en de vergoedingen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Wie is Claim Rebels eigenlijk? Claim Rebels komt op voor de rechten van de luchtvaartpassagiers. Ook voor particuliere claims kunt u makkelijk bij ons terecht. Vertel ons over uw situatie en wij gaan direct voor u aan de slag. Bij particuliere claims hebben wij een no cure, no pay model. Is de claim niet succesvol? Dan hoeft u ons niet te betalen. Dien hier een particuliere claim in

Het laatste nieuws rondom zakelijke vertragingen

Wij blijven graag op de hoogte van de actualiteiten en vinden het ook belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd worden. Wekelijks schrijven wij verschillende blogs om belangrijke onderwerpen uit te lichten. Ook op het gebied van zakelijke claims proberen wij het laatste nieuws in kaart te brengen. In ons blogoverzicht leest u verschillende soorten onderwerpen m.b.t. informatie en inspiratie op het gebied van reizen. Zo zorgen wij ervoor dat de luchtvaartpassagiers alle belangrijke nieuwtjes blijven volgen binnen de luchtvaart. Wilt u gelijk meer blogs lezen over zakelijk claimen? Hieronder hebben wij onze laatste informatie vermeld rondom het zakelijk claimproces. Neem direct een kijkje op een van de verschillende blogs.