Wat moet ik regelen vakantie Spanje?

Wat moet ik regelen vakantie Spanje

Wil jij op vakantie naar Spanje en wil je weten wat je moet regelen? Dan zijn er verschillende zaken die jij vooraf moet regelen. Aangezien het vooraf onduidelijk kan zijn welke zaken dit zijn, hebben wij voor jou alle zaken op een rijtje gezet. In deze blog lees je meer over de reisadviezen, testen en andere zaken die je moet regelen. Begin direct met het lezen van de blog en kom meer te weten over wat jij moet regelen voor een vakantie naar Spanje.

Welke reisadvies heeft Spanje?

Elke zomer is Spanje een erg populair vakantiegebied. Vele Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om te reizen. Zo kan je ervoor kiezen om te reizen naar de steden zoals Barcelona, Madrid of Sevilla. Maar ook zijn de Spaanse kustgebieden erg populair om te genieten van een heerlijke zonvakantie. Momenteel heeft Spanje een oranje reisadvies. Een oranje reisadvies wilt zeggen dat een gebied minder veilig is om naartoe te reizen. Tijdens het reizen moet je dan ook rekening houden met verschillen zaken. Een vakantie boeken naar Spanje is nog altijd mogelijk, maar bereid je wel goed voor zodat je tijdens de vakantie niet tegen verrassingen aanloopt. Lees het artikel verder om te weten wat je precies moet regelen voor een vakantie naar Spanje.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

PCR-test op de heenweg

Een vakantie boeken naar Spanje is altijd nog steeds mogelijk, ongeacht het reisadvies. De Spaanse overheid vindt het belangrijk dat ook in Spanje de situatie verbeterd. Daarvoor heeft de overheid ingesteld om voor aankomst een PCR-test af te nemen. Deze PCR-test moet afgenomen zijn bij een officiële testlocatie. Nu kosten de testen nog geld, maar binnenkort worden deze gratis. De PCR-test moet maximaal 72 uur zijn afgenomen voor vertrek en jij moet negatief zijn getest. Heb jij beide punten netjes geregeld? Dan ben jij van harte welkom om te reizen binnen Spanje. Hou er wel rekening mee dat er waarschijnlijk nog maatregelen zijn getroffen binnen Spanje. Deze maatregelen kan je verder in het artikel lezen.

PCR-test op de terugweg

Na een geweldige vakantie in Spanje is het na een aantal dagen of weken weer tijd om naar huis te vliegen. Voordat jij het vliegtuig in kunt stappen, zijn er nog verschillende zaken die jij moet regelen. Aangezien Spanje momenteel een oranje reisadvies heeft, moet jij een negatieve PCR-test kunnen aantonen voor terugkomst. Ook deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, jij moet negatief zijn getest en de test moet afgenomen zijn bij een officieel testlocatie. Ben jij gearriveerd in Nederland? Dan moet jij verplicht in een 10-daagse quarantaine.

Reisverzekering met Covid-dekking

Het is altijd slim een reisverzekering af te sluiten. Je gaat er nooit vanuit, maar het kan nog weleens voorkomen dat er een ongeluk ontstaat. Het zou erg vervelend zijn als je volledig voor alle kosten moet opdraaien. Als jij geen verzekering hebt afgesloten kan er een vervelende situatie ontstaan waarbij de kosten kunnen oplopen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af. Tegenwoordig kan je ook een Covid-dekking nemen op een reisverzekering. Sommige verzekeraars dekken de kosten zodat een land op slot wordt gegooid door het Coronavirus en dekken de kosten als je Corona oploopt op vakantie. Let op: niet iedere verzekering dekt dit. Dus zoekt goed uit bij welke verzekering dit wel kan.

Gezondheidsverklaring RIVM & Gezondheidsverklaring Spanje

Een ander belangrijk onderdeel voor je het vliegtuig instapt is de gezondheidsverklaring van RIVM en van Spanje. Deze moet je namelijk kunnen aantonen bij aankomst in Spanje. RIVM heeft het verplicht om dit formulier in te laten vullen maximaal 24 uur voor vertrek. Dit formulier is ook verplicht voor de terugreis dus vergeet deze niet in te vullen. Ook Spanje heeft een gezondheidsverklaring die je moet invullen als je wilt reizen naar het gebied. Dit is het zogeheten FCS-formulier. Deze moet je 48 uur voor aankomst hebben ingevuld. Daarna krijg je een QR-code die je moet laten zien. Vanaf 7 juli wordt dit formulier verplicht en zonder mag je niet meer deelnemen aan de vlucht.

Reizen met QR-code vanaf 1 juli

In de afgelopen tijd heeft de EU veel gesproken over het reizen tussen de verschillende EU-landen. Ze zijn tot een besluit gekomen dat vanaf 1 juli het reizen binnen deze landen makkelijker moet. Daarom is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) geïntroduceerd. Via het DCC kan jij makkelijker aantonen dat je bent gevaccineerd, bent getest of bent hersteld van het virus. Elk land bepaald zelf welke van de drie vormen ze wel of niet accepteren. Het is belangrijk dat jij dit voor vertrek goed controleert. Via een app kan je vervolgens alle gegevens invullen zodat jij een QR-code ontvangt waarmee je kunt reizen. Deze QR-code laat je zien voor vertrek en ook weer bij terugkomst.

Welke maatregelen heeft Spanje?

De meeste gebieden in Spanje hebben een oranje reisadvies behalve Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma. Deze gebieden hebben een geel reisadvies waardoor het reizen naar deze gebieden makkelijker is. Buiten De Balearen en de Canarische Eilanden om zijn er nog verschillende maatregelen getroffen. Iedereen die 6 jaar of ouder is, is verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Momenteel hebben twee gebieden nog een avondklok namelijk Andalusië van 23.00 tot 06.00 uur & Valencia/Costa Blanca van 01.00 tot 06.00 uur. Verder wordt er gestreefd naar een 1,5 meter afstand in openbare ruimtes en het dragen van een mondkapje. Winkel en restaurants zijn open zonder beperkingen, maar er wordt geadviseerd om vooraf te reserveren. Na het lezen van dit artikel, weet jij precies wat je moet regelen voor een vakantie naar Spanje.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.